Obavijesti

 • Predstavljanje projekta
 • U četvrtak 13. listopada 2016. godine u 14 sati u Upravnoj zgradi Kliničke bolnice „Sveti Duh” održat će se predstavljanje projekta Hrvatsko oftalmološko nazivlje (Struna-2016-05-01) koji financira Hrvatska zaklada za znanost.
  O projektu će govoriti voditelj prof. dr. sc. Mladen Bušić te suradnici dr. sc. Perina Vukša Nahod i dr. sc. Bruno Nahod. Pozivnicu možete preuzeti ovdje.


 • Okrugli stol
 • Konferencije

 • HDPL: JEZIK I NJEGOVI UCINCI

  Od 4. do 6. svibnja 2017. u Rijeci je održan medunarodni znanstveni skup HDPL: Jezik i njegovi ucinci na kojemu su clanovi projektnoga tima Hrvatsko oftalmološko nazivlje prof. dr. Mladen Bušic, dr. sc. Bruno Nahod i dr. sc. Perina Vukša Nahod izlagali s temom O problemima implementacije i harmonizacije visokospecijaliziranoga medicinskog nazivlja u veliku nacionalnu terminološku bazu podataka.

  TUJI JEZIKI STROKE: PRILOŽNOSTI IN IZZIVI POUCEVANJA IN RAZISKOVANJA

  Clanovi projektnoga tima dr. sc. Bruno Nahod i dr. sc. Perina Vukša Nahod nazocili su medunarodnomu znanstvenom skupu Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poucevanja in raziskovanja koji je održan u Rimskim Toplicama u Sloveniji od 18. do 20. svibnja 2017.

  1. KONGRES HRVATSKOG OFTALMOLOŠKOG I OPTOMETRIJSKOG DRUŠTVA

  Na 17. Kongresu Hrvatskoga oftalmološkog i optometrijskog društva, koji se održao 11. – 14. svibnja 2017. u Primoštenu, prof. dr. Mladen Bušic predstavio je projekt Hrvatsko oftalmološko nazivlje (Struna-2016-05-01), koji financira Hrvatska zaklada za znanost.
 • SLOVKO 2017
 • Na međunarodnome znanstvenom skupu SLOVKO 2017 koji je održan 25. – 27. listopada 2017. u Bratislavi članovi projektnoga tima dr. sc. Bruno Nahod, dr. sc. Perina Vukša Nahod i doc. dr. sc. Mirjana Bjeloš izlagali su s temom Three Aspects of Processing Ophthalmological Terminology in a „Small Language”: a Case of Croatian Term Bank Struna. Objavljeni je rad dostupan na poveznici ovdje.


 • MOJ GLAS

  U 20. broju glasnika medicinskih sestara/tehničara i primalja Kliničke Bolnice „Sveti Duh” Moj Glas možete pročitati članak o projektu Hrvatsko oftalmološko nazivlje – HON. Broj je dostupan na poveznici ovdje.